Nejlevnější Leader Fox Zero 2019
Dlouhodobě skvěle hodnoceno: Leader Fox Zero 2019

Nejlepší horská jízdní kola 2020 | Vyber-si.cz nejlepší horská jízdní kola z hodnocení, recenzí i testů

 

Přehledný žebříček TOP produktů v ČR, SK, DE a PL

Hledáte nejlepší horská jízdní kola? Vyberte si jednoduše u nás. Připravili jsme pro vás přehledné žebříčky nejzajímavějších výrobků z českého i zahraničního trhu.
S námi máte jistotu správného výběru značky, modelu, nejvýhodnějších parametrů i TOP poměru cena / výkon.
Oblíbené horská jízdní kola podle zákazníků z českého, slovenského, německého a polského trhu vám usnadní rozhodnutí jaký výrobek vybrat.

 

Jak vybrat horské jízdní kolo?

  1. Začněte výběrem vhodného typu horského kola podle zdatnosti cyklisty a předpokládané náročnosti terénu
  2. Vyberte vhodný materiál rámu.
  3. Při výběru rámu zvolte vhodnou velikost a typ odpružení
  4. Nezapomeňte ani na účinné brzdy

 

Nejlepší horská jízdní kola – vítězové recenzí, hodnocení, srovnání a testů

Všechny žebříčky a hodnocení pro vás pravidelně aktualizujeme a doplňujeme. Poslední aktualizace proběhla dnes.

 

TOP horská jízdní kola v České Republice

Dlouhodobě nejlépe hodnocené horská kola
TOP Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení Více o produktu
1. Leader fox Esent 2019 Leader fox Esent 2019 8 790 1,3 Více
2. Leader Fox Zero 2019 Leader Fox Zero 2019 11 799 1 Více
3. Superior XP 909 2019 Superior XP 909 2019 21 990 1 Více
4. GT Stomper Ace 2019 GT Stomper Ace 2019 5 799 1 Více
5. Rock Machine Catherine 70 2019 Rock Machine Catherine 70 2019 11 990 1 Více

Zobrazte si další informace k tématu Nejlepší horská jízdní kola.

 

TOP horská jízdní kola na Slovensku

Dlouhodobě nejlépe hodnocené horská kola
TOP Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení Více o produktu
1. Kellys Spider 50 2019 Kellys Spider 50 2019 11 469 1 Viac
2. Kellys Spider 50 2018 Kellys Spider 50 2018 11 047 1,5 Viac
3. Kellys Gate 30 2019 Kellys Gate 30 2019 16 856 1,5 Viac
4. CTM Rein 2.0 2018 CTM Rein 2.0 2018 8 416 1 Viac
5. Giant Trance 2 2019 Giant Trance 2 2019 49 625 1 Viac

Výběr dalších zajímavých produktů k tématu Nejlepší horská jízdní kola.

 

TOP horská jízdní kola v Polsku

Dlouhodobě nejlépe hodnocené horská kola
Pořadí Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení
1. Kross Evado 5.0 czarny czerwony mat 28" 2019 Kross Evado 5.0 czarny czerwony mat 28 10 678 1
2. Kross Hexagon 6.0 czarny grafitowy czerwony mat 29" 2019 Kross Hexagon 6.0 czarny grafitowy czerwony mat 29 8 918 1,2
3. Kross Hexagon 3.0 czarny czerwony bordowy 2018 Kross Hexagon 3.0 czarny czerwony bordowy 2018 7 181 1,2

 

TOP horská jízdní kola v Německu

Dlouhodobě nejlépe hodnocené horská kola
Pořadí Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení
1. Serious Rockville 27,5 Zoll Serious Rockville 27,5 Zoll 5 339
2. Serious Shoreline 27,5 Zoll Serious Shoreline 27,5 Zoll 8 319
3. KS-CYCLING SNW2458 26 Zoll RH 43 cm KS-CYCLING SNW2458 26 Zoll RH 43 cm 6 913

Některé z produktů mohou být určeny pouze pro zahraniční trh.

Alternativní produkty z této kategorie výhodně nakoupíte ZDE.

 

Rady pro správný výběr

Chcete zažít opravdový adrenalin a zařádit si na opravdu kvalitním horském kole? Ukažte světu, co umíte, a vyjeďte do terénu na horském kole, na které se budete moci spolehnout i v nejnáročnějších situacích v divoké přírodě. Jak vybrat to nejlepší horské kolo právě pro vás? Poradíme.

 

Jaké typy horských jízdních kol jsou v současné době na trhu k dispozici?

Začátečníkům, kteří plánují zdolávat lehčí terén, doporučujeme poohlédnout se po typu označovaném jako trail, který je určen pro pohodlnou jízdu spíše vzpřímeného jezdce v méně náročném terénu. Na druhou stranu se tento typ horského kola odmění možností rychlé jízdy s větrem ve vlasech. Jako další stupeň lze zvolit typ cross-country, jež je stále vhodný spíše do nenáročné krajiny, ale je přizpůsoben větší rychlosti. Nevýhodou je poloha jezdce, která se dostává kvůli aerodynamickým vlastnostem jízdy, dostává do nataženějšího postavení. Do náročného terénu jsou určeny typy enduro a downhill. První jmenovaný je zaměřen spíše na pohodlí jezdce a komfortní odpružení rámu. Na downhillech se naopak můžete směle pustit do závodění. 

  • Pro lehčí terén a méně zdatného jezdce volte typ horského kola označovaný jako trail.
  • Zdatnějšího jezdce v mírném terénu uspokojí typ cross-country.
  • Pro náročné jezdce i terén jsou vhodné typy enduro a downwhill.

 

Při výběru materiálu a odpružení rámu si dejte záležet

Pro výrobu rámů nejen horských jízdních kol se v současné době používá několik různých materiálů. Mezi nejlevnější z nich patří hliník, jehož předností je především nízká hmotnost. Jeho nešvarem je však nízká tvrdost a vysoká náchylnost k deformacím při neopatrném používání. Jestliže hledáte opravdovou kvalitu, vsaďte na karbon. Ten je velice lehký, ale přitom pevný a odolný opotřebení. Navíc dokáže perfektně tlumit případné vibrace vznikající v důsledku nerovností terénu a podobně. Jako nejdražší a zároveň nejkvalitnější materiál současnosti, z něhož se vyrábějí rámy jízdních kol, je titan. Titanový rám je stejně pevný jako ten ocelový, jeho hmotnost je však výrazně nižší. Z hlediska konstrukce rámu jsou v současné dispozici na trhu kola s pevným a odpruženým rámem. Druhý typ je stále více oblíbený a při rekreační jízdě i snazší na ovládání. Chcete-li však dosahovat při jízdě vyšších rychlostí, preferujte levnější modely s pevným rámem.

  • Kladete-li důraz na cenu, je pro vás určen hliníkový rám, který je ale snadněji deformovatelný.
  • Karbon je odolnější vůči deformacím než hliník, je také dražší.
  • Nejste-li omezeni při koupi kola financemi, dejte přednost titanovému rámu
  • Kola s pevným rámem nejsou náročné na údržbu a lze na nich dosahovat vyšších rychlostí.
  • Odpružený rám poskytuje jezdci vyšší komfort.

 

Jak vybrat vhodnou velikost rámu? 

Na trhu existují kola s rámy různých rozměrů, která jsou určena pro jezdce s různou výškou. Pro bezpečnou jízdu by cyklista vždy měl dosáhnout chodidly na zem. Pro snadné určení potřebné velikosti slouží poloha horní trubky, kterou by měl mít cyklista při postoji obkročmo nad kolem asi 5 centimetrů pod rozkrokem. 

 

Pro bezpečnou jízdu nepodceňte brzdy

U horských kol můžete narazit na 2 typy brzd, kotoučové a ráfkové. Lehčí a levnější ráfkové jsou vhodné pro brždění při neagresivní jízdě v přehledném terénu. Dražší kotoučové splní náročné požadavky adrenalinové jízdy a poskytnou jezdci vyšší jistotu. Cenou za tyto vlastnosti je však vyšší finanční náročnost. 

  • U horských kol narazíte na levnější ráfkové brzdy a dražší ale oblíbenější kotoučové.

 

Nejlepší horská jízdní kola 2020. Vybrali jste si?

Inspirujte se zajímavými produkty i v dalších kategoriích. Návštěvníci našich stránek jako jste vy, se často zajímají také o hodnocení zboží z těchto kategorií:

Vyber-si.cz vaše nejsnazší cesta ke správnému produktu.