Nejlevnější MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G
Dlouhodobě skvěle hodnoceno: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G

Nejlepší grafické karty 2020 | Vyber-si.cz nejlepší grafické karty z hodnocení, recenzí i testů

 

Přehledný žebříček TOP produktů v ČR, SK, DE a PL

Hledáte nejlepší grafické karty? Vyberte si jednoduše u nás. Připravili jsme pro vás přehledné žebříčky nejzajímavějších výrobků z českého i zahraničního trhu.
S námi máte jistotu správného výběru značky, modelu, nejvýhodnějších parametrů i TOP poměru cena / výkon.
Oblíbené grafické karty podle zákazníků z českého, slovenského, německého a polského trhu vám usnadní rozhodnutí jaký výrobek vybrat.

 

Jak vybrat grafickou kartu?

  1. V závislosti na nejčastějším způsobu využití vašeho počítače se rozhodněte mezi herní, profesionální či grafickou kartou pro běžné kancelářské využití
  2. Zvolte vhodně výkon, kapacitu paměti i s nimi související spotřebu energie grafické karty.
  3. Před nákupem si nezapomeňte ověřit i kompatibilitu karty s rozhraním ve vašem počítači a potřebné rozměry.

 

Nejlepší grafické karty – vítězové recenzí, hodnocení, srovnání a testů

Všechny žebříčky a hodnocení pro vás pravidelně aktualizujeme a doplňujeme. Poslední aktualizace proběhla dnes.

 

TOP grafické karty v České Republice

Dlouhodobě nejlépe hodnocené grafické karty
TOP Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení Více o produktu
1. MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC 4 111 1,4 Více
2. MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G 3 703 1,3 Více
3. Sapphire Radeon RX 580 Pulse 8GB DDR5 11265-05-20G Sapphire Radeon RX 580 Pulse 8GB DDR5 11265-05-20G 4 700 1 Více
4. Sapphire Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 11293-03-40G Sapphire Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 11293-03-40G 11 859 1,5 Více
5. Asus ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING 90YV0CC0-M0NM00 Asus ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING 90YV0CC0-M0NM00 32 988 1 Více

Zobrazte si další informace k tématu Nejlepší grafické karty.

 

TOP grafické karty na Slovensku

Dlouhodobě nejlépe hodnocené grafické karty
TOP Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení Více o produktu
1. MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS OC MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS OC 12 254 1,3 Viac
2. MSI GeForce RTX 2060 VENTUS XS 6G OC MSI GeForce RTX 2060 VENTUS XS 6G OC 8 245 1,5 Viac
3. Sapphire Radeon Pulse RX 5700 XT 8GB GDDR6 11293-01-20G Sapphire Radeon Pulse RX 5700 XT 8GB GDDR6 11293-01-20G 9 498 1,4 Viac
4. Sapphire Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 11293-03-40G Sapphire Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 11293-03-40G 10 901 1 Viac
5. MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G 7 718 1 Viac

Výběr dalších zajímavých produktů k tématu Nejlepší grafické karty.

 

TOP grafické karty v Polsku

Dlouhodobě nejlépe hodnocené grafické karty
Pořadí Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení

 

TOP grafické karty v Německu

Dlouhodobě nejlépe hodnocené grafické karty
Pořadí Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení
1. MSI GeForce GTX 1050 Ti MSI GeForce GTX 1050 Ti 3 252 1,2
2. MSI GeForce GT 710 MSI GeForce GT 710 926 1,5
3. MSI GeForce GT 710 2GB GDDR3 954MHz (V809-2000R) MSI GeForce GT 710 2GB GDDR3 954MHz (V809-2000R) 1 113 1,5

Některé z produktů mohou být určeny pouze pro zahraniční trh.

Alternativní produkty z této kategorie výhodně nakoupíte ZDE.

 

Rady pro správný výběr

Hrajete rádi počítačové hry? Pravděpodobně jste již narazili na omezení rychlosti způsobené nejenom operační pamětí, ale také grafickou kartou, která nárokům některých programů zkrátka nestačila. Jestliže váš počítač nemá grafiku integrovanou v základní desce, máte možnost ji vyměnit za silnější model, který si s nároky vaší hráčské vášně poradí. Který ale vybrat, abyste za pár měsíců neskončili stejně? 

 

Nejběžnější typy grafických karet

Kvalitní grafickou kartu ocení nejen hráči počítačových her, ale i architekti, grafici a samozřejmě běžní uživatelé všech typů PC a laptopů, kteří chtějí svůj počítač využívat k práci i k zábavě. Nejjednodušším způsobem lze grafické karty rozdělit na:

  • Herní
  • Profesionální
  • Kancelářské
  • Herní grafické karty jsou určeny především pro skvělý zážitek, který zajistí rychlá odezva, velká paměť a výkonný grafický čip. Na druhé straně je ale třeba počítat i s vysokou cenou a spotřebou elektrické energie.
  • Grafické karty pro profesionály ocení zejména grafici, projektanti či architekti, kteří potřebují na svém počítači pracovat v náročných designérských programech. Karty pro grafiky obvykle dokážou obsloužit více monitorů najednou a poradí si i s jejich vysokým rozlišením. Nejsou ale zaměřené na vysokou rychlost odezvy a s častým střídáním snímků si příliš dobře neporadí. Pro hráče se tedy nehodí. 
  • Běžné kancelářské grafické karty se nehodí na hraní her ani na práci v grafických programech. Poradí si však s běžnou prací v kancelářských programech, ale i jednoduššími typy her. Jejich předností je nízká cena a obvykle i nižší spotřeba

 

Na které parametry se při výběru grafické karty zaměřit?

  • Základem grafické karty je grafický čip, který určuje výkonnost a kvalitu karty. V tomto případě platí samozřejmě přímá úměra mezi výkonem a cenou
  • Při výběru grafické karty je tedy třeba si v první řadě srovnat v hlavě, na co převážně svůj počítač používáte. Pokud pracujete nejčastěji s internetem či kancelářskými programy nemá smysl pořizovat výkonnou grafickou kartu, která vás bude stát peníze navíc nejen při jejím pořízení, ale i během provozu. Naopak hráči počítačových her solidní výkon potřebují a měli by do něho investovat. Grafické karty lze v závislosti na výkonu pořídit ve velice rozmanitém cenovém rozpětí. 
  • S výkonem grafické karty souvisí i kapacita její paměti. Ta prakticky určuje, jaké množství dat bude karta schopna zpracovat najednou. Náročné grafické programy vyžadují karty s velkým objemem grafické paměti s kapacitou 10 GB a více. Pro běžnou kancelářskou práci vám naopak postačí karta s grafickou pamětí okolo 2 GB
  • S výkonem a kapacitou paměti karty úzce souvisí i její spotřeba elektrické energie. Ta se udává ve watech (W) a platí, že u výkonných karet je potřeba počítat s vyššími čísly, a tedy i vyšším účtem za elektřinu

 

Nezapomeňte na kompatibilitu s vaším stávajícím zařízením

Kupujete-li novou grafickou kartu pro váš starší počítač, měl by vás především zajímat typ rozhraní, kterým se karta připojuje k zařízení. To by mělo být kompatibilní s tím, které již je ve vašem počítači. V současné době lze narazit na dva typy rozhraní:

  • AGP
  • PCI 

Běžnější je PCI. AGP se vyskytuje především u starších typů počítačů. Před finálním rozhodnutím si ověřte i velikost nové grafické karty a ujistěte se, že se vejde na dedikovaný prostor. Zvláště u laptopů, u nichž se hraje o každý centimetr jsou rozměry podstatné. 

 

Nejlepší grafické karty 2020. Vybrali jste si?

Inspirujte se zajímavými produkty i v dalších kategoriích. Návštěvníci našich stránek jako jste vy, se často zajímají také o hodnocení zboží z těchto kategorií:

Vyber-si.cz vaše nejsnazší cesta ke správnému produktu.